Renovering

Vi utför allt inom fönsterrenovering såsom, målning, kittning, glasbyte, konvertering, byte av tätlist och montering av fönsterventiler.amfönsterrenovering-kittning (2)

Genom att renovera och måla om kontinuerligt förlänger ni livslängden på Era fönster. Vi utför alla vanliga fönsterarbeten som slipning, målning och omkittning – dessutom reparerar vi rötskador, byter glas och vid mer omfattande fönsterarbeten plockar vi ner fönsterna och renoverar dem i vår verkstad.

Vi erbjuder fler tjänster än bara kvalitetssäkrad fönsterrenovering. Du som behöver hjälp att montera nya fönster i din fastighet är varmt välkommen till oss med ditt uppdrag, vi monterar såväl fönster som dörrar i olika material – allt från trä till plast och aluminium.

Vi erbjuder dessutom:

  • Montering av fönsterventiler
  • Byte av trasiga rutor

Träfönster skiljer sig från varandra eftersom de är gjorda av organiskt material, men behovet av service och underhåll är ofta ungefär desamma. Fönsterrenovering är en process som alla träfönster behöver genomgå då och då, annars kan de till slut bli i så dåligt skick att de får kasseras, vilket är synd. Ofta kan man rädda fönster även när de ser riktigt risiga ut, så kontakta alltid oss om du känner dig osäker på hur du vill och bör göra med dina fönster.

amfönsterrenovering-renovering (9)

35% av den energi som används till husets uppvärmning försvinner genom gamla 2-glasfönster. Låt oss hjälpa dig med tips på hur du ska minska energiförlusterna genom energiglasning. Med detta sätt att energieffektivisera dina fönster så kan du bevara utseendet på fönsterna.

Renovglas®

Genom att använda renovglas så kan du göra din bostad tyst, varm och miljövänlig.
Renovglas är en extra glasruta som monteras på befintligt innerglas. Mellanskiktet mellan de innersta rutorna fylls med ofarlig gas för ytterligare isolering. Metoden är väl beprövad såväl i fält som i laboratorium.

amfönsterrenovering-renovering (1)

• Kallras, kallstrålning och golvdrag försvinner
• Ca 20 % lägre värmekostnader
• Minst en halvering av bullernivån
• Vi uppnår 10-13 dB ljudreduktion (8 dB är en halvering av ljudet)
• Minimal förändring av fönstrets utseende
• Snabbt och enkelt, med minimal störning

Inget mera kallras. Elementen är inte glödheta längre även när termometern faller mot 20 minus. Det märks verkligen!”  -Boman